Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Печени кюфтета с кимион и домати

Печени кюфтета с кимион и домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Печени кюфтета с кимион и домати
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не търсете повече, по-вкусни кюфтенца от тези няма да намерите"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г телешка
  • хляб - 2 филии бял стар
  • прясно мляко - 100 мл
  • лук - 1 малка глава
  • яйца - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л смлян
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 50 г
  • кисели краставички - 3 бр. малки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 400 г консерва, обелени и на кубчета
  • сол
  • черен пипер
  • захар - при необходимост за доматите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба в млякото. Изстискайте хубаво и натрошете.

Смесете каймата с хляба, яйцето, чесъна, кимиона и лютия пипер. Месете около 5 мин.

Нарежете на дребни кубчета кашкавала и краставичките.

Добавете в каймата и омесете хубаво да се разпределят равномерно. Оформете малки кюфтенца. В тава за печене изсипете доматите и доматеното пюре. Разбъркайте хубаво.

Подправете със сол, черен пипер и захар. Подредете кюфтенцата в соса и запечете за 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Печените кюфтета с кимион и домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: