Начин на приготвяне
Кръгла купа се облепва със стреч фолио. Два блата се изрязват на кръг, като се използва купата. Изрезките от блата не се изхвърлят. След това единият блат се слага в купата и се притиска към стените.
В тенджера се слага 900 мл прясно мляко да заври. В отделна купичка се разбива на еднородна смес нишестето, захарта и 100 мл прясно мляко. След като млякото заври се прибавя и сместа с нишестето.
Бърка се непрекъснато, докато кремът не се сгъсти. След като кремът е готов се сваля от котлона. В тенджерата с крема се начупват изрезките от блата и още два цели блата. Разбърква се хубаво, докато се получи еднородна смес.
Този крем се изсипва в купата, в която е сложен блатът. Кремът се заравнява отгоре. След това се слага и втория блат, който е изрязан на кръг. Притиска се леко. След това купата се покрива отгоре със стреч фолио и се слага във фризера за около 1 час. След това се вади от фризера.
Върху поднос или подложка за торта се слагат два квадратни блата, един до друг. По средата между двата блата се обръща топката.
В дълбока купа се изсипва кравето масло, което е със стайна температура. Към него се прибавя и пудрата захар.
Разбива се с миксер, докато се получи еднородна гъста смес.
С получения маслен крем се помазва тортата. След това част от сметаната се боядисва със сладкарската боя, малко от сметаната се оцветява с какао и малка част се оставя бяла.
Със сметаната се украсява страхотната сметанова торта.
Тортата Топка за момче е готова.