Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца върху канапе от киноа

Телешки кюфтенца върху канапе от киноа

МаринаМарина
Новак
1014
Телешки кюфтенца върху канапе от киноа
Снимка: Марина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • сухари - 2 бр.
  • киноа - 100 г
  • масло - 50 г краве
  • къри
  • джинджифил - пресен
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
  • босилек - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят телешките кюфтенца. За целта каймата се смесва със ситно нарязаните лук и моркови, добавят се сухарите и яйцето.

Добавете и малко настърган джинджифил, овкусете с черен пипер, къри и сол. Омесете сместа добре и я оставете в хладилник за час, за да може добре да се овкуси.

Оформете малки кюфтенца, които се овалват в брашно и се изпържват в сгорещено олио. За да приготвите киноата, просто следвайте стъпките на пакета, който се купили.

Вече сварената киноа се овкусява със сол, черен пипер и маслото. Кюфтенцата се поднасят върху канапе от сварената киноа. Украсете с пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: