Начин на приготвяне
Поставете тенджера с леко подсолена вода на огъня да заври.
Почистете и нарежете лука на ситно, моркова и корена магданоз на филийки, картофите на кубчета, а листата магданоз на ситно.
В тиган загрейте олиото и добавете лука, запържете до омекване. Добавете червения пипер, разбъркайте и премахнете от котлона да не прегори, оставете тигана настрани.
В заврялата вода поставете нарязаните морков, корен магданоз и картофи, варите до полуготовност на картофите.
Прибавете фидето и лучената запръжка, след като картофите напълно омекнат добавете магданоза, черен пипер и сол на вкус.
Варите картофената супа за още 2-3 минути, сервирайте гореща. Ароматна и вкусна супичка от моето детство!
Картофената супа на моето детство е готова.