Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлата вода. В купа, пресейте брашното и оформете кладенче. В него прибавете солта, захарта, яйцата, млякото, олиото и разтворената мая, замесете меко тесто.
Късайте от тестото и оформяйте малки топчета, подредете ги в тава с диаметър 30 см, намазана с масло.
Оставете ги да втасат за не по малко от 60 минути, докато удвоят обема си и запълнят тавичката.
Разтопете останалото масло, добавете солта и брашното да се запържи до златисто. Оставете заливката да се охлади и намажете втасалите милинки.
Поставете тавата в предварително нагрята на 190 градуса фурна и печете до бледо златист загар.
Смесете пудра захар (количеството е по ваш вкус) с ванилията и поръсете горещата милинка.
Коментари