Дребни сладки с райска ябълка

Албена АтанасоваАлбена АтанасоваПомощник Готвач99132342
31/10/2017
"Заповядайте - черпим с разкошни сладки с райска ябълка "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 414
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Райските ябълки почистете, обелете и пасирайте заедно с ореховите ядки. Това е плънката за сладките.

Маслото се разтопява, към него се прибавя олиото, захарта, бакпулверът, ванилията и киселото мляко.

Започвате да прибавяте брашно поетапно.

Първоначално разбърквайте. Когато започне да се сгъстява постепенно замесете до получаване на средно меко тесто, подходящо за изготвяне на топчета. Подгответе си тава, в която ще печете сладките.

От готовото тесто оформете топчета с големината на орех. Разточете топчетата едно по едно. Във всяко оформено тесто сложете от плънката.

Затворете и притиснете крайчетата, така че да не излезе плънката докато печете.

Подредете сладките и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност. Поръсете с пудра захар, ако желаете.

Райските ябълки придават особен вкус и аромат на сладките.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар