Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво и се нарязват на кръгчета. След това се нареждат поотделно в покрита с целофан тава, мажат се с краве масло и се поръсват със сол и черен пипер. Пекат се около 20-30 минути.
Докато картофите се пекат, беконът се запържва леко и след това се нарязва на кубчета. Яйцата се сваряват и се нарязват на кръгчета. Кашкавалът се настъргва. Киселите краствички се режат на кубчета.
Картофите се вадят от фурната и върху всяко едно кръгче картоф се слага кръгче сварено яйце, нарязани на кубчета бекон и кисели краставички, отгоре се поръсва с кашкавала.
След това картофите се връщат във фурната за още около 10-15 минути, колкото да се разтопи и запече леко кашкавала.
Сервират се поръсени със зелен лук и заквасена сметана по избор.