Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на кубчета. Старайте се кубчетата да са еднакви, за да се сготвят добре всички. В удобен голям тиган загрейте кафена чашка зехтин заедно с две облечени скилидки чесън.
След няколко минути извадете скилидките и пуснете нарязания на лентички бекон. Запържете до златисто.
Добавете в тигана овкусените със сол и щипка розмарин картофени кубчета.
Налейте чашка зеленчуков бульон или топла вода, захлупете съда и гответе до готовност на картофите.
Когато са готови с лъжица направете гнезда и чукнете по едно яйце в тях.
Захлупете отново съда, гответе докато се забулят яйцата. Когато сложите яйцата можа да добавите кубчета кашкавал, моцарела или топено сирене.
Поднесете ястието поръсено с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!