Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с праз

Гъбена крем супа с праз

Гъбена крем супа с праз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Докато прочетете рецептата, ще сме излапали цялата супа"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • броколи - 5 - 6 розички
  • картофи - 3 бр.
  • масло - 2 с.л. краве
  • мащерка - суха
  • сол
  • бульон - 1 бр. гъбен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праз лукът и морковите се нарязват на шайби и се запържват в две супени лъжици краве масло. След като омекнат към тях се прибавят гъбите, почистени и нарязани на филийки.

Разбъркват се и налива изцеденият сок от половин лимон. След като се запържат се долива топла вода, добавя се сол на вкус.

След като заври супата се прибавят обелените и нарязаните на кубчета картофи. Малко преди готовност се прибавят броколите и мащерката.

Готовата супа се подправя с черен пипер. Поднася се изпържени на филийки гъби и кръгчета от праз лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: