Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Домашни постни курабии с фурми

Домашни постни курабии с фурми

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Домашни постни курабии с фурми
Снимка: Даниела Русева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
36
"Вкусно и постно - хапвайте на воля и хич да не ви пука за калориите"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 130 г фини
  • пълнозърнесто брашно - 130 г пшенично
  • орехи - 100 г
  • фурми - 15 бр. натурални
  • кафява захар - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 прахчета
  • олио - 100 мл
  • газирана вода - 100 мл
  • пудра захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни курабии се приготвят много лесно и бързо. В купа смесете брашното, овесените ядки и ореховите ядки, нарязани с орехорезачката на по-едро.

Добавете захарта и бакпулвера и разбъркайте сухите продукти. Костилките на свежите фурми се отделят.

Фурмите се овалват в брашното, за да не лепнат по ръцете и с ножица се наситняват, колкото може на по-дребно. Прибавете ванилия, олиото и газираната вода, разбъркайте и съберете продуктите.

Става лепкаво тесто. Поръсете на масата 2-3 с.л. бяло брашно и изсипете сместа, а после доомесете да обере брашното и да стане в ръцете ви гладко тесто.

Срежете го на две и всяка част разтеглете като фитил с диаметър 4-5 см. Нарежете с нож двата фитила през 1 см. Получените топчета оформете, като леко ги притиснете в длани на малки бисквити.

Подредете ги върху хартия за печене в голямата тава от печката.

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и сложете бисквитите да се пекат за 12 минути. Аз ги пекох с вентилация. Още топли ги поръсете с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: