Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Домашни курабии (захаринки)

Домашни курабии (захаринки)

Домашни курабии (захаринки)
Снимка: Ани Димитрова
1 / 3
28/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 3 к. л.
  • кокосово масло - 3 с.л.
  • олио - 1 к. ч.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - 4 ч.ч.
  • ванилия - 2 праха
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, киселото мляко със содата, захарта, кокосовото масло и олиото се разбъркват добре.

Добавя се брашното с ванилията. Накрая се добавя настърганата лимонова кора. Омесва се.

Оформят се малки топки (добре е да са два пъти по-малки от големината, която искате да получите след изпичане).

Поставят се в намазана с мазнина тавичка. Отгоре се намазват с прясно мляко и се поръсват със захар.

Курабийките се пекат в загрята фурна (само на вентилатор) на 180 градуса, докато се зачервят.

Домашните курабии (захаринки) са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: