Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Рулца»Лучени бомбички с кайма и топено сирене

Лучени бомбички с кайма и топено сирене

Лучени бомбички с кайма и топено сирене
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Животът е твърде кратък, за да се тревожите за килограми, затова си сипете още една порция и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • лук - 4 - 5 средно големи глави
  • кайма - 350 - 400 г
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • топено сирене - 150 г
  • бекон - 4 - 5 ленти
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и ги срежете на две части. Внимателно отстранете средата, като запазите крайните два пласта. Посолете и оставете настрана, докато направите плънката.

Нарежете средата на луковите глави на ситно и я запържете за кратко в малко олио или зехтин. Добавете ситно нарязаните зеленчуци, а след това и каймата. Овкусете със сол и черен пипер, може и с други подправки на вкус.

Напълнете лука, като първо напълните едната половинка, сложите малко топено сирене и захлупите с другата половина. Увийте с тънко нарязаните ленти бекон и фиксирайте с клечки за зъби, за да не се разтворят бомбичките.

Подредете пълнените лукови бомбички в подходяща тавичка, полейте със струйка зехтин и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е вкусно!

Източник: Илияна Икономова от Кулинарната мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: