Домашна шафранова майонеза

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
123
422
575
114
2
02/11/2017
"Щипка шафран и магията е факт - домашна шафранова майонеза "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 729
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително разтворете шафрана в малко прясно мляко.

Ако е на стигми е нужно да постои в млякото около 20 минути. Моята рецепта е с шафран собствено производство на стигми.

В съд за пасиране чукнете двете яйца и прибавете олиото. Почистете и нарежете на парчета чесъна.

Прибавете и няколко капки от лимона. По желание настържете и малко от кората.

Подсолете по вкус и прибавете млякото с разтворения шафран.

Пасирайте. Ефектът е моментален.

Стъклена купичка диаметър 6 см-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена купичка диаметър 6 см
2.00 лв.
1.54 лв.
Виж ››

Лесни за употреба и много практични стъклени купички, подходящи за сосове, кремчета, ядки или др.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Атанасова
Благодаря, идеята за лютеница е прекрасна :-))
0
0
Анна
Анна
06.09.2020 13:22
Вълшебна! Чудесно допълнителние към домашна рязана лютеница :)
Благодаря за рецептата!
0
0