Постна оризово-овесена каша

03/11/2017
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132914921466
"Вкусна и полезна закуска, която дори децата ви ще харесат "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ориза, измиваме и го разбъркваме с овесените ядки.

Във вряща подсолена вода изсипваме двете съставки и варим около 12 минути.

Намаляваме огъня и кашата се вари още около 5-8 минути. Махаме от котлона, захлупваме и покрива с кърпа.

След като е готова премахваме капака и заливаме самата каша със запържения в сгорещена мазнина лук и чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар