Начин на приготвяне
Камбите се измиват, дръжките им се изрязват във вид на шапка и се оставят да се отцедят.
Картофите се нарязват на кубчета, пилешкото се реже на хапки, лукът и червените чушки се нарязват на дребно. В тиган се загрява олио, изсипват се картофките, посоляват се и леко се поръсват с черен пипер.
Запържват се до леко зачервяване. После се запържват лука и червените чушки, а накрая и пилешкото.
В дълбока купа се смесват всички изпържени продукти, овкусяват се на вкус.
В тиган отново се загрява олио и се запържват съвсем леко камбите от всички страни, като леко се посоляват от вътрешната страна, включително и шапките.
Пълнените чушки се редят в тава, пълнят се с приготвената смес, слага се по един резен домат, захлупват се с шапките и се пекат в загрята фурна на 200 градуса, докато хванат коричка.
Пълнените чушки с пилешко са готови.