Постен сладкиш с ябълки, грис и ядки

04/11/2017
"В сезона на постните сладкиши вече си имаме и фаворит - опитайте тази вкусотия с ябълки, грис и ядки "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 744
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ябълков Сладкиш

Начин на приготвяне

Използваме две купи, като в едната поставяме сухите съставки, а в другата ябълките.

Обелваме и настъргваме ябълките, слагаме при тях канелата и оставяме настрана да си пуснат сока и след това прибавяме и олиото. В другата купа смесваме сухите съставки.

В квадратна тава слагаме хартия за печене и започваме да редуваме смесите. Първо сухата смес, после от ябълките – така, докато свършат смесите.

Накрая завършваме с ябълки. Отгоре поръсваме с нарязаните орехови ядки и сусама.

Печем около 40-50 минути. По желание можете да поръсите с пудра захар.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар