Желе от къпини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
26/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Неизядените къпини задължително направете на желе - да си имате за после"

Необходими Продукти

  • къпини
  • захар - 1 кг за 1 л сок
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте къпините и ги сипете в тава.

Залейте ги с вода, колкото да ги покрие.

Сложете ги да се варят за 20 минути, като първоначално се варят на слаб котлона, с около 15-тата минута - на силен.

Къпините трябва добре да си пуснат сока. След това прецедете плода и сока през тензух или двойна марля.

Сложете го да ври в друг съд за 5 минути и добавете захарта. Щом започне да се сгъстява, добавете лимонтузуто.

Добре сгъстеното желе от къпини снемете от котлона и още горещо разсипете в бурканчета, които добре се затварят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: