Начин на приготвяне
Обелвам и настъргвам картофите и лука на едро ренде.
Овкусявам със сол и джоджен. Може да прибавите черен пипер и чубрица ако харесвате, но имайте предвид, че водеща подправка за пататника е джоджен! Капвам малко олио и разбърквам хубаво, за да се овкуси хубаво суровата смес.
В тиган с незалепващо покритие сипвам олио, слагам разтворена едната кора за баница и разстилам сместа върху нея.
Събирам краищата на кората и отгоре слагам втората, като подгъвам добре краищата ѝ, за да не излезе сместа при печенето.
Слагам тигана на средно силен котлон и като се позапече лекичко - не повече от 4-5 минути, намалявам температурата.
След 10 минути с помощта на капак или чиния обръщам пататника и връщам в тигана да се изпече от другата страна. На слаба температура му трябва още 10-15 минути време за да е готов напълно.
Сервирайте пататника топъл със зелена салата или кисело мляко.