Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле по испанска рецепта

Пиле по испанска рецепта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле по испанска рецепта1 / 2
27/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Знаете ли защо испанците имат гореща кръв? Опитайте тази рецепта и ще се почувствате като тях!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 бутчета (горно+долно)
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • вино - 2 с.л.
  • моркови - 5 броя
  • лук - 2 глави или голям стрък праз
  • домати - 1 чепка чери
  • люти чушки - 1 брой, или сухо чили
  • лайм - 1 брой
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • шери - 60 мл (jerez) или вино
  • олио - 60 мл
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно меда, соевия сос, 2 с.л. вино с малко сол и черен пипер на око. Намажете обилно пилешките бутчета с тази марината и ги сложете да се мариноват за 40 минути в покрит съд в хладилника.

Накълцайте лука/праза и нарежете морковите на колелца. Чери доматчетата се попарват и се обелват от люспата.

Загрейте в дълбок и широк тиган мазнината и сложете на силен котлон праза/лука и морковите да се запържат за няколко минути, докато леко хванат загар по краищата.

Добавете пилешките бутчета заедно с цялата им марината, скълцаната люта чушка, малките доматчета. Леко объркайте с доматеното пюре и поръсете с черен пипер и сол.

Долейте шерито и изчакайте да се изпари. При нужда долейте малко водичка. Сложете капака и оставете ястието да къкри за 20 минути.

След това прехвърлете всичко в тава, добавете резени лайм и пъхнете да се запече в умерено загряна фурна, докато течността се изпари. Поднесете пилето по испанска рецепта с малко скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
44
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

АЗ
АЗ
И на края казваш „оле„
13.04.2014 14:23
1