Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Чесново пиле по испански

Чесново пиле по испански

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Чесново пиле по испански
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3с Видео
03/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чесново пиле по испански ще ви стане любимата традиционна рецепта за обяд"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - около 1 кг
  • чесън - 16 скилидки
  • печурки - около 300 г
  • подправки - на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • розмарин - 1 клонка
  • масло - 30 г
  • олио - 30 мл или зехтин
  • вино - 250 мл по ваш избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките гърди на по-едри парчера и ги овкусяваме с подправките - сол, черен пипер и къри. Прибираме в хладилника за 5 минути.

През това време в тиган или тенджера наливаме олиото и добавяме маслото.

Когато леко загреят, слагаме скилидките чесън, да се запържат за около -5 минути, като внимаваме да не загорят, в противен случай ястието ще горчи.

След като изкараме чесъна в чинийка, добавяме месото, но не всичкото на веднъж. Изпържим го на два пъти, от двете страни до златист цвят.

Когато изкараме готовите изпържени гърдички, в същия тиган слагаме нарязаните на полумесеци гъби да се пържат до полуготовност.

Когато гъбите са готови, връщаме обратно в тигана чесъна и пилешкото месо.

Заливаме ги с виното, захлупваме с капак и оставяме пилето с гъби да ври, докато се изпари виното и остане на мазнина.

Ако искате ястието да има сос, разредете 1/2 с.л. царевично нишесте или брашно с малко вода и добавете в испанското ястие.

Накрая можете да поръсите с пресен магданоз чесново пиле по испански.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: