Начин на приготвяне
Нарязваме пилешките гърди на по-едри парчера и ги овкусяваме с подправките - сол, черен пипер и къри. Прибираме в хладилника за 5 минути.
През това време в тиган или тенджера наливаме олиото и добавяме маслото.
Когато леко загреят, слагаме скилидките чесън, да се запържат за около -5 минути, като внимаваме да не загорят, в противен случай ястието ще горчи.
След като изкараме чесъна в чинийка, добавяме месото, но не всичкото на веднъж. Изпържим го на два пъти, от двете страни до златист цвят.
Когато изкараме готовите изпържени гърдички, в същия тиган слагаме нарязаните на полумесеци гъби да се пържат до полуготовност.
Когато гъбите са готови, връщаме обратно в тигана чесъна и пилешкото месо.
Заливаме ги с виното, захлупваме с капак и оставяме пилето с гъби да ври, докато се изпари виното и остане на мазнина.
Ако искате ястието да има сос, разредете 1/2 с.л. царевично нишесте или брашно с малко вода и добавете в испанското ястие.
Накрая можете да поръсите с пресен магданоз чесново пиле по испански.
Добър апетит!