Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено мариновано пиле по испански

Печено мариновано пиле по испански

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Печено мариновано пиле по испански
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3с Видео
17/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Сервира се печено мариновано пиле по испански топло с гарнитура и салата според сезона."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1/2
  • За пържене
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 15 г
  • За маринатата
  • сол - 1 ч.l.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилето. Премахнете крайната част на крилата, излишната груба кожа и трътката по женание.

Разтворете пилето, като разрежете гръдната част. Обърнете го и с помощта на лъжица обърната обратно, отделете кожата от месото и гръбнака.

Настържете чесъна. Лимона нарежете на тънки резени. Маслото разделете на 3-4 парчета. На всяко парче масло сложете по малко от чесъна и напъхайте под кожата. Разпределете равномерно. Сложете и няколко парченца лимон.

Загрейте олиото с маслото в тигана и сложете пилето да се запържи, първо от вътрешната страна а после от външната. Пържете по 5 минути от двете страни.

През това време направете маринатата за печено пиле.

Сложете пилето в подходяща тавичка и го намажете обилно с маринатата от двете страни, като, първо, мажете от вътрешната страна. Отгоре сложете останалите резени лимон.

Налейте в тавата мазнината от тигана.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята на 220 °C фурна за 50 минути. След това отстранете фолиото и печете още 15 минути.

Печеното мариновано пиле по испански е готово.

Сервира се мариновано пиле топло с гарнитура и салата според сезона.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: