Начин на приготвяне
Сварете пилето в подсолена вода, като го препенвате в началото. Извадете пилето от бульона и го обезкостете на по едри късчета, а бульона прецедете и запазете.
В тава налейте олиото и добавете маслото, прибавете нарязания праз лук и запържете за кратко.
Добавете предварително измит и добре прецеден от водата ориз, запържете за кратко. Прибавете обезкостеното месо, черен пипер на вкус и разбъркайте.
Свалете тавата от котлона, налейте 1200 мл от бульона при ориза, пуснете 2 шепи маслини и ако е нужно посолете, не забравяйте че маслините също са солени.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до усвояване на чорбата от ориза. Извадете тавата и покрийте плътно със алуминиево фолио да се задуши ястието, сервирайте.
Коментари