Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с ориз, праз и маслини

Пиле с ориз, праз и маслини

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Пиле с ориз, праз и маслини
Снимка: Мария Симова
1 / 3
05/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Пиле, праз и маслини - очаквано вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.( 2 кг)
  • ориз - 400 г
  • праз - 2 стръка
  • маслини - 2 шепи
  • олио - 50 мл
  • масло - 70 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в подсолена вода, като го препенвате в началото. Извадете пилето от бульона и го обезкостете на по едри късчета, а бульона прецедете и запазете.

В тава налейте олиото и добавете маслото, прибавете нарязания праз лук и запържете за кратко.

Добавете предварително измит и добре прецеден от водата ориз, запържете за кратко. Прибавете обезкостеното месо, черен пипер на вкус и разбъркайте.

Свалете тавата от котлона, налейте 1200 мл от бульона при ориза, пуснете 2 шепи маслини и ако е нужно посолете, не забравяйте че маслините също са солени.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до усвояване на чорбата от ориза. Извадете тавата и покрийте плътно със алуминиево фолио да се задуши ястието, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусна стана тази класика в жанра!
06.09.2022 22:16
1