Тиквено брауни без захар

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
430
176
2286
2
05/11/2017
"Супер десерт, който ще накара приятелите ви да признаят, че сте безспорен майстор в кухнята "
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 340
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиква - 1/2 малка тиква
  • ябълки - 1 бр. малка
  • стафиди - 20 г
  • банани - 1 бр. (презрял)
  • яйца - 2 бр. (размер М)
  • какао - 2 с.л. сурово
  • кокос - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - на върха на ножа
  • брашно от лимец - 2 суп. лъж.
  • брашно от ленено семе - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • какаови зърна - за гарниране
  • мармалад от сливи - за гарниране по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата - обелена и нарязана на едри кубчета, ябълката (необелена), без семенната част, и стафидите слагам да се изпекат под капак, за да се задушат и омекнат по-бързо.

Когато изстинат ги слагам в блендер. За кратко блендирам и добавям в каната банана, яйцата, какаото, кокоса, брашната от лимец и ленено семе, содата. Отново блендирам, за да се получи гладка кексова смес.

В малка тавичка с поставена на дъното хартия за печене изсипвам сместа. Заглаждам отгоре и добавям тук-там сусамовия тахан. Разрохквам лекичко с вилица тахана, така че да остане на повърхността.

Браунито се пече на средно силна температура до готовност (до суха клечка).

Сервира се охладено.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар