Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с картофи под фолио

Пилешки бутчета с картофи под фолио

Пилешки бутчета с картофи под фолио
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Класика за ценителите на вкусното пилешко месце"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган - 3 щипки
  • чубрица - 3 щипки
  • магданоз - пресен
  • картофи - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме обелени картофи за 10 минути. Изваждаме от водата и нарязваме на две половини или на четвъртини.

Пилешките бутчета се измиват, срязват се на две части да се отдели бутчето и нареждаме в тава, намазана с олио.

Картофите се разпределят между тях. Овкусяваме със сол, черен пипер, риган и ронена чубрица.

Сипва се в тавата един пръст вода и 2-3 лъжици олио. Тавата се завива с алуминиево фолио. Печем в загрята фурна 180-200 градуса до готовност на месото.

Сервираме порция пилешко месо с картофи и стрък пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: