Начин на приготвяне
Картофите се измиват много добре и се слагат направо в тавичката за печене без да се белят.
Ако са по-едри могат да се разполовят на две, а ако са по-дребни се оставят цели. В тавичката се прибавят нарязаните червени чушки, грахът и предварително пасираният домат.
Зеленчуците се поръсват със сол, черен и червен пипер. Брашното се разбърква в 3/4 чаена чаша вода и се слага също при останалите продукти. Налива се олио върху картофите и всичко се разбърква.
Пилешките бутчета се поръсват със сол, олио и къри и се нареждат върху зеленчуците. Тавата се покрива с фолио и се слага във фурна на 200 градуса. По средата на печенето фолиото се маха.
След като бутчетата се запекат от едната страна се обръщат да се запекат и от другата. Готовото ястие се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.