Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с пресни картофи

Пилешки бутчета с пресни картофи

Пилешки бутчета с пресни картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ако усетите внезапно огладняване, сигурно сте подушили нашите пилешки бутчета с пресни картофи"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.само долната част
  • къри - 1 с.л.
  • пресни картофи - 800 г
  • грах - 5 с.л. от консерва
  • чушки - 3 бр. печени червени
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват много добре и се слагат направо в тавичката за печене без да се белят.

Ако са по-едри могат да се разполовят на две, а ако са по-дребни се оставят цели. В тавичката се прибавят нарязаните червени чушки, грахът и предварително пасираният домат.

Зеленчуците се поръсват със сол, черен и червен пипер. Брашното се разбърква в 3/4 чаена чаша вода и се слага също при останалите продукти. Налива се олио върху картофите и всичко се разбърква.

Пилешките бутчета се поръсват със сол, олио и къри и се нареждат върху зеленчуците. Тавата се покрива с фолио и се слага във фурна на 200 градуса. По средата на печенето фолиото се маха.

След като бутчетата се запекат от едната страна се обръщат да се запекат и от другата. Готовото ястие се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: