Домашни коледни линцери

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Домашни коледни линцери
Снимка: Мария Симова
4 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Коледа е, когато у дома замирише на домашни коледни линцери"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 250 г меко
  • бакпулвер - 10 г (1 пакетче)
  • лимони - 1/2 бр. сока и кората
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете мекото масло и отново разбийте на крем.

Прибавете на струя при непрекъснато бъркане лимоновия сок, накрая добавете и настърганата на ситно ренде лимонова кора.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера, добавете го към кремообразната яйчена смес на етапи, замесете тесто. Поставете тестото в найлонов плик, а плика в хладилник за 60 минути.

Върху леко набрашнен плот разточете тънка кора. Изрежете тестото с избраните от вас фигури за коледни сладки.

Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 10 минути.

Напълно охладените коледни бисквити, слепвате две по две с конфитюр по ваш избор. Готовите оформени слепени сладки поръсете леко с пудра захар.

Домашните коледни линцери са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Много хубави сладки се получиха.Препоръчвам ги и слагам в любими! Рецептата е точна.На втория ден станаха мекички от слепването им със сладкото.Ароматни от лимона и маслото. Топят се в устата, като се хапват.
18.01.2019 22:49
4