Начин на приготвяне
Маслото, захарта и солта разбиваме с миксер.
Добавяме яйцето и ванилията, разбъркваме добре.
Добавяме пресятото брашно, канелата и омесваме маслено тесто.
Разделяме го на две, завиваме с фолио и оставяме в хладилника за 2-3 часа.
Охладеното тесто разточваме с дебелина около 2 см. С помощта на формички изрязваме линцерите и ги подреждаме в тава, в която предварително сме сложили хартия за печене.
Печем на 180°C за около 7-8 минути слепените сладки. Оставяме ги да се охладят. Мажем с конфитюра и слепваме внимателно.
Поставяме готовите коледни линцери в кутия с капак и съхранявам на хладно.
Хубаво е преди консумация да престоят поне 1 ден.
По-желание може да поръсите с пудра захар.
Коментари