Начин на приготвяне
Първо приготвяме блатовете. Отделяме жълтъците от белтъците. Белтъците разбиваме на гъста пяна. Жълтъците разбиваме, докато станат светложълти и пухкави, след което към тях добавяме захарта и топлата вода. Разбиваме още около 3 минути и сипваме брашното, какаото и бакпулвера. Разбиваме още 3 минути.
Започваме лъжичка по лъжичка да добавяме разбитите белтъци, като разбъркваме само с лъжица с леки плавни движения.
Взимаме си правоъгълна тава, покриваме я с хартия за печене и намазваме с олио. Изсипваме отгоре половината смес и с лъжица разпределяме навсякъде. Трябва да се получи много тънък слой.
Печем в загрята фурна на 180 градуса, като трябва да внимаваме блатът да не се препече, а да остане мек. По този начин изпичаме и втория блат от останалата смес.
За сметановия пълнеж разтваряме желатина във водата и го оставяме да набъбне, след което го загряваме на водна баня, докато се разтопи. След това разбиваме сметаната, заедно с пудрата захар и след като се е получила пухкава консистенция сипваме вътре желатина и разбъркваме много добре.
За шоколадовия пълнеж разтопяваме двата вида шоколад на водна баня, заедно с маслото, олиото и водата.
Когато блатовете ни са готови намазваме единия с половината сметанова смес, а отгоре изсипваме и разпределяме с помощта на шпатула шоколадовия пълнеж. Прибираме за 5 минути в хладилника, за да се стегне шоколадовият пълнеж.
След това изваждаме от хладилника и върху шоколадовия пълнеж разпределяме останалата сметанова смес, като заглаждаме добре. Отгоре поставяме и втория блат.
За глазурата разтопяваме шоколада, маслото и олиото на водна баня и изливаме върху десерта. Заглаждаме и оформяме. Прибираме в хладилника за 4-5 часа да стегне добре.
Нарязваме шоколадовия сладкиш на правоъгълници преди сервиране. Добре е сладкишът да се съхранява в хладилник на студено.
Детският сладкиш Киндер Пингуи е готов.
Коментари