Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с 1-2 щипки сол с вилица. Разтворете в отделна купа брашното с водата и прясното мляко, а след това смесете с яйцата.
От получената смес изпържете 6 палачинки както обичайно - в загрят тиган, леко намазан с олио, като ги обърнете от двете страни.
Картофите сварете с кората, а след това ги обелете и настържете с едрата част на рендето. По-лесно е да се снабдите с широка шунка, нарязана на тънки слайсове. Отделете си 6 кръга, а останалото нарежете на дребно.
Смесете картофите с нарязаната шунка. Добавете топеното сирене, което също нарежете на малки парченца. Прибавете и сметаната и подправете на вкус с черен пипер и леко посолете.
Загрейте фурната на 220 градуса.
Намажете всяка палачинка с лъжица едросмляна лютеница. Поставете резен шунка, а върху нея сложете по 2 лъжици от картофената смес.
Завийте палачинките, както се завиват сарми в по-издължена форма. Подредете готовите палачинки в тава с незалепващо дъно, като предварително напръскайте с 1-2 с.л. зехтин.
Поръсете палачинките с настърган кашкавал и ги запечете във вече загрялата фурна за 5 минути.
Гарнирайте по избор - със свежа маруля, краставица, чери домати, сирене..., а те могат да бъдат забодени на шишче.