Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцето с захарта, ванилията, лимоновите корички, мекото масло и рома. Към тях добавете поетапно при бъркане пресятото брашно, замесете гладко и меко тесто.
От тестото оформете малки топчета колкото орех и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. За да оформите вдлъбнатината на топчетата за конфитюра, ще ви е нужна дървена лъжица.
Намокрете края на дръжката с вода и в центъра на всяко топче направете вдлъбнатина (но не до долу).
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 10 минути (без загар).
Оставете ги да се охладят и напълнете кухината им с 0. 5 ч.л. добре разбъркан конфитюр от ягоди, поръсете с малко пудра захар. Приказни маслени сладки с ягодов конфитюр, съхранявайте в кутия.