Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Домашни сладки с пълнеж

Домашни сладки с пълнеж

Домашни сладки с пълнеж
Снимка: Илияна Димова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
50
"Колкото и високо да вдигнете буркана със сладките, пак няма да ги опазите, защото са супер вкусни"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 1 ч.ч. разтопено (или мас)
  • захар - 10 - 12 с.л. кристална
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - колкото е необходимо за нелепнещо тесто
  • мармалад - от ябълки или по вкус
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в купа за месене киселото мляко и смесваме с бакпулвера, амонячната сода и содата за хляб.

Разбъркваме добре млякото и набухвателите и като шупне прибавяме ванилиите, кристалната захар, разтопената мазнина и разбитите пресни яйца.

С бъркалка разбъркваме добре и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашно и замесваме меко и нелепнещо тесто.

Завиваме тестото и оставяме за 10-15 минути на стайна температура. После правим от тестото малки топчета. Леко притискаме в дланите и в средата на всяко, слагаме парченце мармалад и отново оформяме топче.

Подреждаме сладките в тава върху хартия за печене или силиконово килимче. Печем до леко порозовяване в нагрята на 170 градуса фурна.

Готовите сладки поръсваме с пудра захар.

Домашните сладки с пълнеж са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: