Начин на приготвяне
Сипваме в купа за месене киселото мляко и смесваме с бакпулвера, амонячната сода и содата за хляб.
Разбъркваме добре млякото и набухвателите и като шупне прибавяме ванилиите, кристалната захар, разтопената мазнина и разбитите пресни яйца.
С бъркалка разбъркваме добре и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашно и замесваме меко и нелепнещо тесто.
Завиваме тестото и оставяме за 10-15 минути на стайна температура. После правим от тестото малки топчета. Леко притискаме в дланите и в средата на всяко, слагаме парченце мармалад и отново оформяме топче.
Подреждаме сладките в тава върху хартия за печене или силиконово килимче. Печем до леко порозовяване в нагрята на 170 градуса фурна.
Готовите сладки поръсваме с пудра захар.
Домашните сладки с пълнеж са готови.