Начин на приготвяне
В купа разбивате яйцата с тел. Добавяте захарта и ванилената захар и разбивате до стопяването ѝ.
Следва млякото и угасената сода в него и олиото /може да замените олиото с 3 с.л. мас/.
След това добавяте пресятото брашно на етапи - до получаване на средно меко и гладко тесто.
В тавата от фурната, застлана с хартия за печене, редите топчета от тестото, които оформяте колкото орех.
На мен ми се получиха точно 20 топчета, но може и по малки да си ги правите.
Редите ги на разстояние поне 1 см, защото бухват. Разбивате яйцето хубаво и с четка, потопена в него, намазвате топчетата.
Поръсвате курабийките с кристална захар отгоре и пъхате тавата във загрята на 180 градуса фурна.
Пекат се до приятно покафеняване.
Домашните сладки курабийки са готови.
Коментари