Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки и кюфтета в сос

Пълнени чушки и кюфтета в сос

Пълнени чушки и кюфтета в сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ето, оказа се, че тайната на вкусните пълнени чушки всъщност са ... кюфтетата"

Необходими Продукти

  • домати - около 2 кг
  • кайма - 500 г телешка
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз
  • чесън - 2 скилидки
  • червен лук - 1/2 глава
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко мазнина сложете рендосаните домати и ги оставете на слаб огън докато водата леко се поизпари.

През това време объркайте натрошеното сирене с 3 бр. от яйцата и малко нарязан магданоз. Изчистете чушките от семенника и ги напълнете със сместа.

В купа сложете каймата и добавете 1 яйце, щипка черен пипер, щипка сол, галетата и нарязания на ситно лук. Омесете каймата и оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно.

Загрейте мазнина и запържете кюфтенцата за кратко, колкото да се запечатат. Извадете ги върху кухненска хартия. Полуготовия сос прехвърлете в тавичка.

Прибавете сол, нарязаните скилидки чесън и магданоз. Разбъркайте и подредете пълнените чушки и кюфтенцата.

Сложете ястието във фурната и запечете около 30 минути на 200 градуса.

Пълнените чушки и кюфтета в сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: