Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Солени палачинки с кефир

Солени палачинки с кефир

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Солени палачинки с кефир
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Едни палачинки, които тръпнат от нетърпение да бъдат изядени"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кефир - 200 мл
  • сода - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - около 1.5 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • За плънката
  • едамер - 200 г
  • шунка - 200 г слайсове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата за 1-2 минути и добавяме кефира и солта. Разбъркваме хубаво. Смесваме содата и оцета /за да се загаси содата/ и добавяме към сместа.

Бъркаме енергично 2-3 минути и започваме да сипваме брашно по малко, като постоянно бъркаме.

Сместа трябва да добие консистенцията на течна сметана. След като сме получили желаната консистенция продължаваме да бъркаме още 4-5 минути.

Пържим палачинките в тиган с малко олио до златисто, като количеството смес за една палачинка трябва да е 1 черпак.

Готовите палачинки веднага пълним с тънки лентички Едамер и шунка.

Солените палачинки се получават много меки и стига да се съхраняват на хладно са вкусни и през следващите 2 дни, ако останат, разбира се.

Солените палачинки с кефир са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: