Начин на приготвяне
Смесваме млякото, олиото и захарта (аз бърках с телена бъркалка). Добавяме брашното смесено с какаото, содата и канелата.
Изсипваме сместа в намазнена средна, кръгла тава. Печем в предварително загрята на 200 градуса силна фурна. Пробваме с клечка дали е готов.
Внимаваме да не го изгорим, защото се изпича бързо. При печене сладкишът се напуква леко отгоре, но това не е проблем, после нали го глазираме и не си личи.
В касерола слагаме продуктите за сиропа да заврят на котлона, но без да се сгъстяват. Оставяме добре да се охлади и заливаме студеният блат със студен сироп. Задължително е блатът и сиропът да са напълно студени.
Следва приготвянето на масления крем. Първо разбиваме маслото и захарта, после добавяме жълтъка и ванилията. Всичко това се разбива с миксер и се маже върху вече напоения сладкиш.
Последната стъпка е направата на крокана. Захарта карамелизираме в сух съд до светъл карамел, прибавяме орехите и смесваме добре. Изсипваме върху алуминиево фолио и изчакваме да се втвърди. Начупваме на малки парченца и стриваме (аз го натроших с чукче за месо).
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарната мрежа
Коментари