Начин на приготвяне
Изсипете брашното на подходящ плот.
Направете кладенче и добавете маята, водата, олиото, солта, семената от чия и слънчогледовите. Замесете меко тесто. Ако се наложи добавете още малко брашно, за да не залепва тестото.
Вземете подходяща тава и намаслете. Разпънете тестото из цялата тава. Намажете с доматената паста и поръсете с риган на вкус.
Нарежете шунката и пилешкото месо на малки кубчета и ги поръсете отгоре. Добавете нарязаните гъби и кисели краставички. Печем в загрята фурна на 180 градуса.
Проверявайте с клечка за зъби да не остане недоизпекано тестото. Когато е готово разбийте в купа яйцата и покрийте пицата, отгоре наредете парчетата кашкавал.
Печете няколко минутки да се запече отгоре. Сервирайте топла с любимите ви сосове.