Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пълнозърнесто тесто

Пица с пълнозърнесто тесто

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пица с пълнозърнесто тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Полезна и двойно по-вкусна пица от обикновената - не пропускайте да опитате"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • пълнозърнесто брашно - 400 г
  • чия - 1 с.л. семена
  • слънчогледови семена - 2 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
  • за плънката
  • шунка - 300 г
  • пилешко месо - 200 г сварено
  • кисели краставички - 9 - 10 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • гъби - 100 г от буркан
  • яйца - 3 бр.
  • доматена паста - 250 г
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното на подходящ плот.

Направете кладенче и добавете маята, водата, олиото, солта, семената от чия и слънчогледовите. Замесете меко тесто. Ако се наложи добавете още малко брашно, за да не залепва тестото.

Вземете подходяща тава и намаслете. Разпънете тестото из цялата тава. Намажете с доматената паста и поръсете с риган на вкус.

Нарежете шунката и пилешкото месо на малки кубчета и ги поръсете отгоре. Добавете нарязаните гъби и кисели краставички. Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Проверявайте с клечка за зъби да не остане недоизпекано тестото. Когато е готово разбийте в купа яйцата и покрийте пицата, отгоре наредете парчетата кашкавал.

Печете няколко минутки да се запече отгоре. Сервирайте топла с любимите ви сосове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: