Начин на приготвяне
Първо, приготвяме си тестото за пица, като в дълбока купа си счукваме яйцето, прибавяме киселото мляко заедно със содата и разбъркваме добре.
След като сме разбърквали добре сместа, към нея си прибавяме зехтина, оцета, и солта.
Оформя се тесто, което бъркаме с дървена лъжица .
Намазваме с мазнина тавата и поставяме пълнозърнесто тесто за пица.
Поставяме във фурната, да се пече за около 15 минути.
Нарязваме си на лентички а може и на кубчета - кой както предпочита колбаса, както и маслините.
След като извадим тестото, намазваме с домашна лютеница и подреждаме колбаса и маслините .
Покриваме с настъргания кашкавал и поръсваме с мащерка и риган на вкус.
Отново поставяме в печката и печем селската пица с пълнозърнесто тесто до желания загар.