Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с ориз и зеленчуци

Свински ребра с ориз и зеленчуци

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Свински ребра с ориз и зеленчуци2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Рецепта от графата Стой си у дома"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 червена
  • чушки - 1 зелена
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на порции. Сложете на котлона подходящ съд и изпържете без мазнина (идеята е да падне от тяхната мазнина).

Извадете ребрата от съда. Обелете и нарежете лука. В тенджера задушете лука, нарязан на ситно.

Добавете ориза и когато придобие стъклен цвят добавете три чаени чаши вода. Прибавете почистения и нарязан морков.

Сложете ребрата и добавете сол и черен пипер на вкус. Почистете чушките, нарежете ги на ситно и ги сложете в тенджерата.

Измийте магданоза и го нарежете на ситно. Добавете го при ориза и разбъркайте добре. Когато водата се изпари свалете от котлона.

Свинските ребра с ориз и зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Сготвих точно по рецептата, но за мен зеленчуците трябва да се намалят наполовина-прекалено много са за тази доза ориз. Иначе стана вкусно, мммм....
06.01.2019 20:29
1