Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Соленки охлювчета с извара

Соленки охлювчета с извара

Соленки охлювчета с извара
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
35
"Солените охлювчета ще ви избягат много по-бързо от истинските, ако децата ги подушат"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 п. (10 г)
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
  • брашно - 500 г
  • белтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйца. Добавете размекнатото масло, киселото мляко и солта. Разбъркайте сместа.

Пресейте брашното, добавете бакпулвера и го изсипете към течните съставки.

Замесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Съберете тестото на топка и го покрийте с кърпа. Оставете го за около 20 минути.

Разделете тестото на четири топки. Разточете на кора с дебелина около 1 сантиметър.

С къдраво ножче нарежете лентички. Завийте всяка лентичка на охлювче. Може да оформите соленките по ваше желание.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.

Намажете охлювчетата с разбит белтък и поръсете леко със сол.

Изпечете в загрята фурна до 180 градуса до готовност.

Соленките охлювчета с извара са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: