Начин на приготвяне
Разбийте яйца. Добавете размекнатото масло, киселото мляко и солта. Разбъркайте сместа.
Пресейте брашното, добавете бакпулвера и го изсипете към течните съставки.
Замесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Ако е необходимо, добавете още брашно.
Съберете тестото на топка и го покрийте с кърпа. Оставете го за около 20 минути.
Разделете тестото на четири топки. Разточете на кора с дебелина около 1 сантиметър.
С къдраво ножче нарежете лентички. Завийте всяка лентичка на охлювче. Може да оформите соленките по ваше желание.
Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.
Намажете охлювчетата с разбит белтък и поръсете леко със сол.
Изпечете в загрята фурна до 180 градуса до готовност.
Соленките охлювчета с извара са много вкусни.