Начин на приготвяне
Натрошете изварата. Ако е много суха, прибавете и 1 с.л. сметана или кисело мляко.
Добавете яйцата, брашното содата и двете лъжици грис.
Започнете да месите и ако тестото е много лепкаво, можете да добавите още малко брашно, но не прекалявайте.
Направете малки топки и ги оформете като кюфтенца.
Можете да ги изпържете или изпечете лесните сиренки.
Аз моите съм ги изпекла.
Ако ще ги пържете, оформете ги с празна чаша по следния начин.
Направете топче и леко го сплескайте като кюфте. Поръсете малко брашно на плота, поставете го върху брашното и го захлупете с чаша. Започнете да въртите чашата в кръг.
Кюфтето се удря в стените на чашата и се оформя перфектно с равни бордове и така изглеждат по хубави и привлекателни.
Ако решите да печете бързите сиренки, пъхнете ги в предварително загрята фурната на 200 °C. След 15 минути са готови.
Ако желаете, можете да ги поръсите с пудра захар и да имате сладки сиренки.
Да ви е сладко!