Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с лионска наденица и сметана

Солен пай с лионска наденица и сметана

Солен пай с лионска наденица и сметана
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Вкусно и лесно - пай, който ще се хареса на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • лионска наденица - 200 г
  • крема сирене - 125 г
  • сметана - 200 мл готварска
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • праз - 2 стръка
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 250 г типово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и го нарежете на малки кръгчета.

Загрейте маслото в подходящ съд и задушете праза до омекване.

Разбийте яйцата, добавете сметаната, солта, олиото, крема сиренето и нарязаната на парченца лионска наденица.

Добавете и задушения праз. Разбъркайте и прибавете пресятото брашно заедно с бакпулвера.

Изсипете готовата смес в подходяща тавичка за печене. Може да застелете дъното ѝ с хартия за печене.

Изпечете соления пай в загрята фурна до 200 градуса до готовност.

Соленият пай с лионска наденица и сметана е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: