Орехови рулца

EлзаEлза
Чирак
48
327
103
178
10/11/2017
"Тези вкусотии трябва да имат глазура, но според авторката изчезват от чинията преди да я сложи "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 003
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • извара - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • разтопено масло - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия
  • брашно - 2.5 - 3 ч.ч.
  • за пълнежа
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • орехи - 150 г смлени
  • за захарната глазура
  • пудра захар - 3 с.л.
  • мляко - около 1 и 1/2 с.л. горещо до образуване на кашичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от продуктите и го оставете за една нощ в хладилник. На сутринта разделете тестото на две части. Разточете едната част на правоъгълник с дебелина 0.5 см.

Смесете заквасената сметана с орехите и захарта. Нанесете половината от сместа върху разточената кора. Навийте на руло и нарежете на рулца около 3 см ширина. По този начин процедираме и с другата половина от тестото.

Сложете в тава върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.

Не ги препичайте.

Като изстине, ги полейте със захарната глазура. Аз глазурата я пропуснах, защото сладките се изядоха, докато я сложа.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар