Начин на приготвяне
Сложете белтъците и захарта в тенджерка с по-дебело дъно. Разбъркайте добре и прибавете смлените орехи.
Сложете на огъня и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица, докато сместа се загрее много добре. Внимавайте да не загори. Щом я свалите от огъня, добавете ванилията.
От вече напълно изстиналата смес в намокрени във вода ръце оформете малки кифлички. Наредете ги в обилно намазана с масло тава и сложете във фурна, която е загрята на 200 градуса.
Намалете температурата на 150 градуса, а щом кифличките се напукат, изключете фурната и ги оставете да се сушат, но без да се препичат.
Начупете шоколада на малки парченца и го разтопете на водна баня. Потопете двата края на кифличките.