Френски кифлички с медена коричка
Francuske kiflice sa medenom koricom
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Френски кифлички с медена коричка

Френски кифлички с медена коричка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k9k1
Френски кифлички с медена коричка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
10/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции7 бр.
"Изящни, меки, вкусни - завършено съвършенство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Маята активираме в леко затопленото мляко с лъжичка захар. Оставяме за 8-10 минути да шупне;

2. Пресяваме брашното със солта в купа и правим кладенче, в което чукваме едното яйце, сипваме захарта и 1/4 от разтопеното масло, както и втасалата мая с млякото;

3. Замесваме тесто, което работим поне 10 минутки, и месейки, си добавяме още 1/4 от маслото. Прибираме в купата обратно (поръсваме с брашно или намазняваме, за да не залепва) и оставяме да втасва 1 час;

4. Разделяме втасалото тесто на 6-7 еднакви топки и разточваме на тънки кори, като всяка от тях мажем обилно с остатъка от маслото. Слагаме ги една върху друга и минаваме с точилката отгоре, като ги сплескваме, така че да се получи кора с дебелина около 1/2 см или дори по-тънка;

5. Режем с остър нож на еднакви триъгълници и навиваме на кифлички. Подреждаме ги на разстояние в тавичката на фурната върху хартия за печене и оставяме да втасат още веднъж за 40 минути;

6. Разбиваме другото яйце с малко водичка и няколко капки олио и мажем кифлите със силиконова четка. Печем на 190 градуса (само долен реотан) в предварително загрята фурна около 20 минути или до почервеняване;

7. Приготвяме си лъжичките мед, смесен с малко вода, и мажем обилно готовите и още горещи кифли. Медената коричка дава освен допълнителна сладост и много красив гланц за съблазнителен вид.

Поднасяме с чаша топло мляко или кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 18
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: