Начин на приготвяне
Размиваме си маята в топло прясно мляко със захарта и 1 с.л брашно. Разбиваме в купа 2 яйца и един белтък. Добавяме щипка сол. Пресяваме си брашното. В него правим кладенче и слагаме всички съставки.
Замесваме тесто върху набрашнен плот. Оставяме да втаса на топло, покрито с кърпа за 30 мин. Делим готовото тесто на 4 топки. Разточваме кора и разделяме на триъгълници.
В широката част слагаме натрошено сиренце и навиваме към върха. Нареждаме кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Пак втасват за 30 минути.
Правим си смес в отделна купичка от пасиран чесън, нарязан на ситно копър и размекнатото масло. Мажем с нея кифличките. Печем на 180 градуса в загрята фурна.
Коментари