Агнешко с коричка от горчица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко с коричка от горчица1 / 2
16/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1, 5 кг по избор бут или ребра
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • девесил - 7 стръкчета
  • горчица - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • галета - 50 г
  • орехи - 50 г смлени
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото сложете в подмазнена тава върху накълцания лук и магданоз и го поръсете със сол. Пасирайте до гладка паста горчицата, чесъна, маслото, орехите с подправките и няколко с.л. вода.

Намажете обилно агнешкото с тази смес и оставете да се маринова за 2-3 часа. След това отново го намажете с останалата марината, поръсете с галета и покрийте със стръкчета девесил.

Сложете фолио и пъхнете да се изпече в умерено загряна фурна на около 200 градуса. Накрая махнете фолиото и запечете до загар на коричката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: