Постни сладки с шипков мармалад

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
848
1
10/11/2017
"Топят се в устата буквално "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 713
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 650 г
  • олио - 340 мл
  • вода - 170 мл
  • бакплувер - 1 пакетче
  • шипков мармалад - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 2 ч.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното и сипваме бакпулвера.

В друга купа смесваме водата и олиото и ги изсипваме при брашното. Разбъркваме и омесваме меко тесто.

Разточваме тестото на тънка кора и от нея изрязваме кръгчета с помощта на водна чаша. В средата на всяко кръгче поставяме по малко шипков мармалад, прехлупваме на полумесец и притискаме крайчетата с вилица.

Подреждаме полумесеците в намаслена тавичка и печем около 15 минути - сладките си остават бели, така че не ги печете прекалено дълго.

Веднага след като сладките се изпекат, докато са още горещи, ги овалваме обилни с пудра захар и ги подреждаме в чиния за сервиране.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар