Вкусна гарнитура от ориз с маслини

PetiaPetia
Новак
16
47
58
30
10/11/2017
"Лесна и винаги вкусна! Всеки я прави и всички я обичат "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 667
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Лукът се изчиства и се нарязва на дребно. Поставяме лука заедно с олиото в тиган или друг подходящ съд и го запържваме /задушаваме до готовност на лука, след което се добавя и оризът за няколко минути. Ако продуктите залепват за дъното на тигана, може да се добави още малко олио или част от бульона/водата.

Отстраняваме тигана от котлона и изсипваме съдържанието в подходяща тавичка. Заливаме с бульона/водата, слагаме маслините - количеството е по желание. Добавяме подправките - сол, черен пипер на вкус и слагаме тавата в предварително загряла фурна.

След около 20 минути изчакваме малко да набъбни оризът, добавяме малко домати от консерва и връщаме във фурната. Оставяме да се запече, но гледаме да не изври течността и оризът да остане на сухо.

Готовият ориз го изваждаме, добавяме магданоза и сухия див чесън - може да се добавят и други подправки в зависимост от вкуса. Захлупваме тавата с друга тава или с фолио, за да се задуши оризът.

Така приготвеният ориз може да се ползва за гарнитура, а може и да се консумира като постно ястие.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар