Начин на приготвяне
Разбърква се маята в топло прясно мляко и захар. Оставя се за кратко да се активира.
Сипва се в средата на брашното, добавя се кисело мляко, сол, олио и яйцата без 1 жълтък.
Замесва се средно меко тесто и оставяме на топло да втаса 30 минути.
Разделя се на 14 топки. Първите 7 се сплескват с длани, поставя се в средата смес от нарязани ситно маслинки и натрошено сирене, оформя се топче и нареждаме в тавичка като цвете.
Останалото тесто с пръсти се сплесква на малко правоъгълниче, поставя се и там плънка и се навива на пура.
Нареждат се по края на тавата. Питката се оставя се 20 минути на топло - да се надигне тестото, намазва се с разбит жълтък и отгоре се украсява с парчета маслини.
Поръсва се сусам и печем вкусна питката с маслини и сусам в загрята фурна 180°C до готовност.
Много вкусно за обяд!